Lidé se smějí režim soukromého prohlížení , ale není to jen pro pornografii. Ve skutečnosti to není ani jen pro soukromé procházení – má i jiné využití. Jmenuje se Inkognito režim v prohlížeči Chrome, soukromé prohlížení ve Firefoxu a Safari a prohlížení v režimu InPrivate v Microsoft Edge a Internet Explorer – ale ve všech těchto prohlížečích je to v podstatě stejná funkce.



To vše díky způsobu, jakým režim soukromého prohlížení funguje. Poskytuje vám dočasnou relaci prohlížeče, která nesdílí cookies s vaším hlavním prohlížečem a data – včetně těchto souborů cookie – se automaticky vymažou, když zavřete okno soukromého prohlížení.

hrát hry wii na pc

Přihlaste se na web s více účty najednou

PŘÍBUZNÝ: Jak soukromé prohlížení funguje a proč nenabízí úplné soukromí

Většina webů neumožňuje přihlášení pomocí více než jednoho účtu současně. Ale režim soukromého prohlížení nabízí řešení. Namísto odhlašování a přihlašování pomocí jiného účtu můžete zůstat přihlášeni v hlavním okně procházení a otevřít vedle něj okno soukromého procházení. Přihlaste se k jinému účtu v okně soukromého procházení a budete přihlášeni ke dvěma účtům najednou.

Funguje to proto, že soubory cookie vašeho prohlížeče (a tedy stav vašeho přihlášení) nejsou mezi těmito okny sdíleny.

Můžete také použít režim soukromého procházení k rychlému přihlášení k jinému účtu a něco zkontrolovat. Když zavřete okno soukromého procházení, jeho soubory cookie budou vymazány a tento druhý účet bude odhlášen.

Obejít limity čtení článku

Některé weby – včetně mnoha novinových webů – vás omezují na malý počet bezplatných článků každý den, týden nebo měsíc. Poté požadují, abyste zaplatili za předplatné, než si přečtou další.

reklama

Počet článků, které jste přečetli, se obecně ukládá do souborů cookie vašeho webového prohlížeče. Pokud vás webová stránka informuje, že vaše bezplatné články byly spotřebovány, otevřete okno soukromého procházení a přejděte na tuto webovou stránku. V mnoha případech by se měl normálně načíst.

Často to můžete udělat ze samotné webové stránky kliknutím pravým tlačítkem myši na odkaz. V prohlížeči Chrome můžete například kliknout pravým tlačítkem na odkaz a vybrat možnost Otevřít v anonymním okně, aby se daný odkaz otevřel přímo v okně soukromého procházení.

Syntaxe vyhledávání v průzkumníku souborů systému Windows

Pokud narazíte na limit v okně soukromého procházení, stačí okno soukromého procházení zavřít a znovu je otevřít, abyste mohli pokračovat ve čtení.

Jistě, pokud jste opravdu závislí na publikaci, můžete zvážit platbu za předplatné. Z dlouhodobého hlediska je to také méně potíží. Ale tento trik vám umožní zobrazit několik dalších článků bez placení.

Přihlaste se dočasně na počítačích jiných lidí

Řekněme, že k přihlášení k účtu potřebujete použít počítač přítele nebo člena rodiny – možná stačí zkontrolovat Facebook nebo svůj e-mail.

reklama

Pokud jste to udělali normálním způsobem, museli byste je odhlásit z Facebooku nebo jejich e-mailového účtu a přihlásit se do svého. Pak byste si měli pamatovat, že se poté musíte odhlásit ze svých účtů, jinak byste zůstali přihlášeni na jejich počítači. Poté se budou muset znovu přihlásit pomocí svého vlastního účtu.

Namísto toho, abyste procházeli všemi těmito problémy, stačí otevřít okno soukromého procházení a přihlásit se ke svému účtu v tomto okně. Až budete hotovi, zavřete okno a budete úplně odhlášeni. Budete jistě vědět, že jste nezůstali přihlášeni k žádnému ze svých účtů na jejich počítači. Webové stránky, které navštívíte, se také nezobrazí v historii počítače.

Toto samozřejmě není spolehlivé řešení pro počítače, kterým nedůvěřujete. Malware popř software pro záznam úhozů by vás mohl špehovat a přihlásit vaše heslo. Ale za předpokladu, že věříte něčímu počítači, je tato metoda jen méně obtížná.

svchost exe co to je

Vynechejte filtrování vyhledávačů a zjistěte, jak vypadají ostatní webové stránky pro veřejnost

Google používá vaši historii vyhledávání a další informace, které o vás zná, aby vám zobrazoval přizpůsobené výsledky vyhledávání. To je obvykle užitečné, ale někdy můžete chtít vidět, jak se výsledky vyhledávání Google zobrazují všem ostatním. Můžete například googlit své vlastní jméno nebo název vaší firmy. Pokud jste přihlášeni, Google může zobrazovat výsledky o vás výše ve výsledcích vyhledávání. Ale možná budete chtít vědět, jak jste na tom vy jiný výsledky vyhledávání lidí.

Chcete-li uniknout tomuto filtrování, stačí otevřít okno soukromého prohlížení a provést vyhledávání na Googlu. V okně soukromého prohlížení budete odhlášeni, takže uvidíte čisté, nefiltrované výsledky vyhledávání Google. Okno soukromého prohlížení bude mít také novou sadu souborů cookie, takže Google nemůže přizpůsobit výsledky na základě vašich předchozích vyhledávání.

Tato metoda bude fungovat také na jiných vyhledávačích a na všech stránkách, které vám poskytují přizpůsobené prostředí na základě vašeho uživatelského účtu nebo vaší předchozí aktivity.

reklama

Výše uvedený tip se netýká pouze vyhledávačů. Režim soukromého procházení vám umožňuje vidět, jak kterákoli webová stránka vypadá veřejnosti. To může být užitečné na Facebooku, Google+ a dalších webech sociálních sítí. Namísto odhlašování a následného přihlašování můžete použít okno soukromého procházení, abyste viděli, jak váš profil na sociálních sítích vidí nepřihlášení lidé.

Zabraňte tomu, aby se produkty objevily v historii nákupů a reklamách

Někdy možná budete chtít ponechat určitá vyhledávání soukromá – nikoli z vašeho počítače a jiných lidí, kteří jej používají, ale z online webů.

Řekněme například, že zkoumáte typ produktu, který chcete koupit online, nebo dokonce konkrétní produkt. Pokud jej začnete hledat na Amazonu, Amazon si zapamatuje, že jste se dívali na tento typ produktu. Začnou se vám zobrazovat reklamy na produkt na samotném Amazonu. Uvidíte dokonce reklamy, které vás žádají, abyste si tento produkt koupili na Amazonu na jiných webových stránkách, které navštívíte, protože vás reklamy Amazonu pronásledují po webu.

Pokud nechcete, aby se to stalo, použijte okno soukromého procházení a tato aktivita nebude spojena s vaším účtem Amazon ani relací procházení. Tato metoda není jen pro Amazon, ale funguje i na jiných webech pro online nakupování, které dělají totéž.


Toto je jen několik věcí, pro které byste mohli běžně používat režim soukromého prohlížení. Je toho samozřejmě víc. Kdykoli chcete přistupovat na webovou stránku s novým stavem prohlížeče a aniž by váš prohlížeč následně ukládal nějaká data, použijte tento nástroj.

ČTĚTE DALŠÍ